4000
V.C.
Sed ac nulla sed lacus viverra imperdiet aliquet eu ipsum. Etiam rhoncus commodo congue. Ut ullamcorper mauris non lacus commodo convallis. Sed laoreet venenatis metus id luctus. Pellentesque turpis eros, posuere id diam eget, lobortis malesuada massa. Aenean malesuada nunc ut tellus consequat, sit amet gravida nisl ullamcorper. Integer et commodo justo. Integer luctus, arcu sit amet ultrices congue, est nunc posuere est, vel bibendum turpis enim ac mi.
Lees E-book200
V.C.
2017
Het gaat natuurlijk niet om de tijd van dit moment maar om het grote plaatje en dat kun je alleen maar zien als je het door hebt. In welke unieke tijd en positie leven wij eigenlijk? Om daar antwoord op te krijgen gaan wij een stukje van Mattheus (23-26) van dichterbij bekijken en te beginnen met te onderzoeken wie er zegt: “...want Gij weet den dag niet, noch de ure.....” en tegen wie?
Lees E-bookMaar waar beginnen we dan te zoeken, de Schrift te bestuderen? Misschien is de opdracht van de Here Jezus Christus dan een goed vertrekpunt? Welke opdracht? Die in Mattheus 6:33 staat? Zoekt eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid. Of die van Colossenzen 3:1-2 zoekt en bedenkt de dingen die boven zijn.
Lees E-bookIn de Griekse grondtekst van het nieuwe testament van de Bijbel wordt 199 keer het woord aion, of het bijvoeglijk naamwoord hiervan aionion gebruikt. Een aion is een tijdperk, en zo wordt het dan ook soms vertaald in de gangbare vertalingen. Maar vaak wordt het woord vertaald met eeuwigheid en dat is een volstrekt tegenovergesteld begrip! Een eeuw is een tijdperk met een begin en een einde. In het Nederlandse taalgebruik is het een tijdvak van honderd jaar, maar in de Bijbel is het een langdurige (verborgen) tijdsperiode. Een eeuwigheid echter, is zonder begin en zonder einde. Deze twee begrippen zou je dus al tegenovergestelde begrippen kunnen noemen en toch zijn ze de vertaling van hetzelfde Griekse woord aion.
Lees E-bookIs ingaan voldoende of wil je ook erven? We bedoelen hier natuurlijk het ingaan en beërven van het koninkrijk van God. Wat is het verschil in de grondtekst? Wat is het verschil voor de gelovige in het perspectief van de eeuwigheid? Om het verschil tussen het erven of het ingaan van het koninkrijk maar even duidelijk te illustreren nemen we het voorbeeld van ons eigen landje Nederland. Wij kunnen allemaal het koninkrijk der Nederlanden ingaan, geen probleem, je kunt er ook weer uit. Maar er is maar een koning der Nederlanden en er is maar een troonopvolger, die erfgenaam gaat het Koninkrijk beërven. Die erfgenaam gaat regeren over de inwoners van het koninkrijk. Er is dus een groot verschil tussen het ingaan en beërven van het koninkrijk. Zo is het ook met het Koninkrijk van God, er is een erfgenaam, Christus. En de wedergeboren Christenen zijn mede-erfgenaam. Dat belooft dan nog wat, wij kunnen met Hem regeren over het Koninkrijk omdat wij in Hem mede-erfgenaam zijn. Zal iedereen dan beërven? Nee, wij zijn wel allemaal erfgenaam, maar of we beërven hangt van ons zelf af.
Lees E-book